Project

Blackburn Lake Sanctuary

Blackburn Lake Sanctuary is a very attractive, newly upgraded playground that suits the needs of every community member and visitors from far and wide.

The City of Whitehorse chose adventure+ to design, manufacture and install this brilliant playground. A key request from the council was to ensure the playground was a seamless fit with the surrounding environment and didn’t detract from the beautiful natural landscape. To accomplish this a simple colour scheme of grey and brown was chosen and to ensure it was still attractive to children and not lifeless, elements such as the net bridge, twist net and all the handrails were finished in a bright green powdercoat.

While aesthetics were important, the design had to also meet the budget that the council had set. adventure+ worked closely with the council to ensure as many play elements and features as possible where included.

A playground is where children can learn and develop vital life skills both physically and mentally. This playground allows for exactly that by including challenging play items like the hanging rings combined with fun elements like the spiral tunnel slide. Overall the council and residents were very happy with the outcome.

Blackburn Lake Sanctuary

Our products utilised in this play space include:

We are delighted with the results and will certainly be teaming with adventure+ on projects in the future.

Fiona Eddleston, SMEC – Australia & New Zealand Division