Project

Tywald Park

The playground at Tywald Park in New Norfolk, Tasmania was built as part of the Derwent Valley Council’s playground replacement program. adventure+ was engaged by the council to create an exciting and engaging playground for the local residents.

We carefully designed the playground to make it stand out. Height was an important element to achieve this and the tower stands at around 5 metres. From the top of the tower is a large spiral slide, which is an absolute thrill for children of all ages!

The playground is made up of a combination of materials. While the structure utilises our standard spectrum+ steel system, the tower also includes composite cladding and perforated picture sheet metal.

While the tower provides a great experience for older children, there is also a section for juniors that includes a smaller slide and easily accessible play components. A good playground design not only caters to different ages, but different interests, and having a variety of play elements is important. While some children enjoy the thrill of a slide, others like to swing on monkey bars or climb through a tunnel.

Tywald Park

Our products utilised in this play space include:

The playground has turned out even better than I imagined! I’m also very grateful to the team who pulled out all the stops and got the project completed before the start of term 2.

Judith Wood, Belair Primary School