Product added to your enquiry

Wynne Court Reserve

Overview

No ordinary pocket park

Whitehorse City Council engaged adventure+ to redevelop the playground at Wynne Court, and our designers created something out of the box. The playground design features a cube style, unique colour scheme, and perforated metal panels, giving it a distinctive look.

Project Overview

Vermont South, Vic

Client: Whitehorse City Council

A unique community playground with a cube look and unique colour scheme

Distinctive design

The cube look of this playground design is what makes it so ‘out of the box’! Our creative brains at adventure+ went to work to create something special for this pocket park and settled on something simple yet effective. For this project, our designers swapped out the roofs with a cube structure, which made all the difference.

Cubed Design Playground
Cube structure that makes the playground design distinctive

That’s the beauty of our ability to customise. We can make small changes to a play unit that can have a substantial visual impact.

Our designers selected a contemporary colour scheme consisting of greys and greens that look fantastic within the setting. The perforated metal guardrail panels also are another interesting feature of the design.

Maximizing engagement & challenge

It is critical to think about engagement when designing a community playground. That’s why in this playground a diverse range of play components of varying challenges was included. While smaller and lower-level components for juniors at located at one end of the playground, the other end has more challenging bridges and overhead activities for older children.

Whitehorse CC - Wynne Court (6)
Challenging and interesting play components

Products used

Custom spectrum+ play unit

This project includes a custom spectrum+ design play unit that utilises powdercoated steel as the main structural element.

Discover our spectrum+ range

2021 Adventure Playgrounds Pty Ltd. All rights reserved. ABN 28 120 543 259 / ACN 120 543 259