Product added to your enquiry

Mitchells Run Estate

Overview

Timber play forest

adventure+ were engaged by Spiire to produce an all ages play space at Mitchells Run Estate that responded to its natural setting and surrounding environment. The playground is made up of many timber uprights making the space feel like a forest.

Project Overview

Doreen, Vic

Client: Spiire Architects

The upright form and natural colours complement the characteristics and natural charm of the local area.

Customised to suit the surroundings

Bordered by a remnant conservation zone and expansive wetland, the constructed play space was to sit comfortably in and respond to the surrounding landscape.

The play scape design was inspired by this surrounding landscape and the natural forms, tones and materiality experienced within the site.

Mitchells Run Estate

The landscape architect felt strongly that a play space circled by remnant Red Gums and positioned adjacent to a conservation zone and sprawling wetland must sit seamlessly within its surrounds and complement the natural beauty of the immediate and adjoining environment.

The upright form and natural colours of the playground ‘forest’ echo and complement the characteristics and natural charm of the local area, while providing a fun and interactive haven for the community.

adventure+
Mitchells Run Estate
The play scape design was inspired by this surrounding landscape and the natural forms, tones and materiality experienced within the site

Products used

Special design symmetry+ timber unit

This project includes a symmetry+ special design play unit that utilises white cypress timber as the main structural element.

Discover our symmetry+ range

2021 Adventure Playgrounds Pty Ltd. All rights reserved. ABN 28 120 543 259 / ACN 120 543 259